Szkoła Podstawowa nr 14 im. Majora Henryka Sucharskiego w Jaworznie

Stołówka

 

Od 26.10.2020 r. do 30.10.2020 r.

 

26.10.

2020r.

-Pieczywo razowe z masłem,

-Ser żółty,

-Miód,

-Pomidor, papryka,

-Herbata owocowa, kawa z mlekiem.

(gluten, mleko, sezam)

-Zupa kalafiorowa z ryżem

na wywarze z indyka,

-Makaron z twarogiem

i musem jagodowym,

-Sok pomarańczowy.

(seler, gluten, mleko, jajka)

Winogron

27.10.

2020r.

-Pieczywo żytnie z masłem,

-Pasta z boczku, twarożek ziołowy,

-Rzodkiewka, pomidor, roszponka,

-Herbata.

(mleko, gluten, sezam, jajko,

SO2, gorczyca)

-Zupa fasolowa z ziemniakami

na wywarze z indyka,

-Gulasz drobiowy w sosie pomidorowym,

-Kasza,

-Surówka z selera z rodzynkami,

-Woda mineralna.

(seler, mleko, gluten)

Kisiel truskawkowy

28.10.

2020r.

-Pieczywo wieloziarniste z masłem,

-Szynka drobiowa,

-Jajko na twardo,

-Papryka, ogórek zielony,

-Herbata z cytryną.

(gluten, sezam, mleko, SO2,

gorczyca, soja)

-Zupa grysikowa na indyku,

-Makaron z kurczakiem,

warzywami i sezamem,

-Napój jabłkowo-wiśniowy.

(seler, mleko, gluten, jajko, sezam)

Banan

29.10.

2020r.

-Pieczywo orkiszowe z masłem,

-Szynka wieprzowa,

-Twarożek z rzodkiewką

i szczypiorkiem,

-Pomidor, ogórek kiszony,

-Herbata z miodem,

(gluten, mleko, sezam, SO2, gorczyca)

 

-Zupa pieczarkowa z makaronem

na wywarze z indyka,

-Kotlety rybno-ziemniaczane,

-Ryż,

-Mizeria,

-Kompot owocowy.

(seler, gluten, mleko, ryba, jajka)

 

Jabłko

30.10.

2020r.

-Pieczywo pszenno-żytnie z masłem,

-Bułka maślana z masłem,

-Dżem owocowy,

-Ser mozzarella,

-Papryka, rzodkiewka,

-Herbata owocowa, kakao.

(gluten, mleko, sezam)

-Zupa pomidorowa z makaronem

na wywarze z indyka,

-Pierogi ruskie okraszone cebulą,

-Lemoniada.

(seler, gluten, mleko, jajka)

Budyń waniliowy

(mleko)

 

Kuchnia zastrzega sobie możliwość zmian w jadłospisie

 

Jadłospisy szkolne układane są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do spożycia dzieciom w jednostkach oświatowych oraz wymagań jakie te środki muszą spełniać w ramach żywienia zbiorowego dzieci oraz na podstawie  wymagań IŻŻ. Kuchnia nadzorowana jest przez SANEPID.

 

 

Artykuły

Zapisy na obiady

Zapisy na obiady

 

Drodzy rodzice informujemy o możliwości zapisów dzieci na obiady szkolne. Zapisy przyjmowane będą w dniach 27.08 2020r., 28.08 2020r. oraz 31.08.2020r. w godzinach od 700do 1500 pod numerem telefonu 32 762 93 30.

Po zapisaniu dziecka, należy dostarczyć do szkoły i wrzucić do pojemnika w przedsionku szkoły wypełnioną umowę w dwóch egzemplarzach - druk umowy

Cena obiadu w roku szkolnym 2020/2021 wynosi 5,00 zł.

Przerwy obiadowe:

  • 1130 – 1150 grupa przedszkolna „A”

  • 1200 – 1220 grupa przedszkolna „B”

  • 12251245dzieci kończące lekcje w danym dniu

  • 1330 – 1350 pozostałe dzieci

 

Rezygnację z obiadów w przypadku nieobecności ucznia w szkole należy zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 9.00. Zgłoszeń należy dokonywać:

  • telefonicznie nr tel 32 762 93 30, 32 762 93 26

26
08.2020