Szkoła Podstawowa nr 14 im. Majora Henryka Sucharskiego w Jaworznie

Stołówka

 

Od 25.01.2021 r. do 29.01.2021 r.

 

25.01.

2021r.

-Pieczywo pszenno-żytnie z masłem,

-ser żółty, miód,

-pomidory koktajlowe, papryka,

-herbata owocowa, kakao.

(gluten, mleko, sezam)

-Barszcz z ziemniakami

na wywarze drobiowym,

-makaron z jabłkiem i bitą śmietaną,

-cząstka papryki,

-sok pomarańczowy,

(seler, gluten, mleko, jajko, soja, gorczyca)

Mandarynki

26.01.

2021r.

-Pieczywo razowe z masłem,

-szynka drobiowa, jajko na twardo,

-rzodkiewka, pomidor,

-herbata.

(mleko, gluten, sezam,

SO2, gorczyca, jajko)

-Rosół z makaronem,

-pieczone pałki z kurczaka,

-ryż,

-gotowany brokuł z kalafiorem,

-napój z czarnej porzeczki.

(seler, gluten, jajka, soja, gorczyca)

Cząstka ananasa,

wafle ryżowe

 

27.01.

2021r.

-Pieczywo wieloziarniste z masłem,

-pasta z makreli,

-papryka, rukola,

-herbata z cytryną.

(gluten, sezam, mleko, ryba

SO2, gorczyca)

-Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym,

-bigos z białej i kiszonej kapusty,

-ziemniaki,

-mandarynka,

-woda mineralna

(seler, mleko, gluten, soja, gorczyca)

Kiwi

28.01.

2021r.

-Pieczywo orkiszowe z masłem,

-schab pieczony, serek smakowy

-rzodkiewka, ogórek zielony,

-herbata z miodem, kawa zbożowa.

(gluten, mleko, sezam, SO2, gorczyca)

-Zupa porowa na wywarze drobiowym,

-kurczak w sosie słodko-kwaśnym,

-kasza bulgur,

-Surówka z marchewki,

-kompot z owoców mieszanych.

( seler, gluten, mleko, soja, gorczyca)

Koktajl bananowo-szpinakowy

(mleko)

29.01.

2021r.

-Pieczywo wieloziarniste z masłem,

-rogal maślany z masłem,

-dżem, ser mozzarella,

-ogórek kiszony, pomidor,

-herbata owocowa,

(gluten, mleko, sezam)

-Zupa śródziemnomorska

na wywarze drobiowym,

-paluszki rybne,

-ziemniaki,

-mizeria z ogórka i rzodkwi,

-sok owocowy.

(seler, gluten, jajka, mleko, ryba, gorczyca)

Galaretka z bitą śmietaną

(mleko)

 

 

 

Kuchnia zastrzega sobie możliwość zmian w jadłospisie

 

Jadłospisy szkolne układane są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do spożycia dzieciom w jednostkach oświatowych oraz wymagań jakie te środki muszą spełniać w ramach żywienia zbiorowego dzieci oraz na podstawie  wymagań IŻŻ. Kuchnia nadzorowana jest przez SANEPID.

 

Artykuły

Zapisy na obiady

Zapisy na obiady

 

Drodzy rodzice informujemy o możliwości zapisów dzieci na obiady szkolne. Zapisy przyjmowane będą w dniach 27.08 2020r., 28.08 2020r. oraz 31.08.2020r. w godzinach od 700do 1500 pod numerem telefonu 32 762 93 30.

Po zapisaniu dziecka, należy dostarczyć do szkoły i wrzucić do pojemnika w przedsionku szkoły wypełnioną umowę w dwóch egzemplarzach - druk umowy

Cena obiadu w roku szkolnym 2020/2021 wynosi 5,00 zł.

Przerwy obiadowe:

  • 1130 – 1150 grupa przedszkolna „A”

  • 1200 – 1220 grupa przedszkolna „B”

  • 12251245dzieci kończące lekcje w danym dniu

  • 1330 – 1350 pozostałe dzieci

 

Rezygnację z obiadów w przypadku nieobecności ucznia w szkole należy zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 9.00. Zgłoszeń należy dokonywać:

  • telefonicznie nr tel 32 762 93 30, 32 762 93 26

26
08.2020