Jesteś tutaj: Start / Stołówka

Stołówka

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

Od 19.10.2020 r. do 23.10.2020 r.

 

19.10.

2020r.

-Pieczywo razowe z masłem,

-Ser mozzarella,

-Dżem wiśniowy,

-Pomidory koktajlowe, papryka,

-Herbata owocowa, kakao.

(gluten, mleko, sezam)

-Kapuśniak z ziemniakami

na wywarze z indyka,

-Naleśniki z serem białym,

-Cząstka ogórka zielonego,

-Kompot z owoców mieszanych.

(seler, gluten, mleko, jajka, soja, gorczyca)

Banan

20.10.

2020r.

-Pieczywo wieloziarniste z masłem,

-Parówki z szynki z ketchupem,

-Twarożek pomidorowy,

-Papryka, ogórek zielony,

-Herbata z cytryną.

(gluten, sezam, mleko, SO2,

gorczyca, soja)

-Krem z cukinii z grzankami

na wywarze drobiowym,

-Risotto z mięsem i warzywami,

-Surówka z kapusty pekińskiej,

-Woda mineralna.

(seler, mleko, gluten, soja, gorczyca )

Tarte jabłko

z pestkami dyni

i rodzynkami

21.10.

2020r.

-Pieczywo żytnie z masłem,

-Pasta rybno-twarogowa,

-Szynka z piersi kurczaka,

-Rzodkiewka, pomidor, rukola,

-Kawa zbożowa, herbata.

(mleko, gluten, sezam, ryba,

SO2, gorczyca)

-Barszcz ukraiński na wywarze z indyka,

-Pizza makaronowa z szynką i mozzarellą,

-Crispy jabłkowe,

-Kompot owocowy.

(seler, gluten, mleko, gorczyca,

soja, SO2, jajka)

Gruszka

22.10.

2020r.

-Pieczywo orkiszowe z masłem,

-Kiełbasa szynkowa, serek smakowy,

-Papryka, rzodkiewka,

-Herbata z cytryną.

(gluten, sezam, mleko,

SO2, gorczyca)

-Zupa koperkowa z ryżem

na wywarze drobiowym,

-Ziemniaki pieczone z kiełbasą i boczkiem,

-Ogórek kiszony,

-Lemoniada.

( seler, mleko, SO2, gorczyca)

Koktajl bananowy na kefirze

(mleko)

23.10.

2020r.

-Płatki owsiane na mleku,

-Pieczywo orkiszowe z masłem,

-Jajko na twardo, ser żółty,

-Pomidor, ogórek kiszony, szczypiorek,

-Herbata z miodem,

(gluten, mleko, sezam, jajko, SO2)

-Zupa jarzynowa z makaronem

na wywarze z indyka,

-Filet z ryby panierowany smażony,

-Ryż paraboliczny,

-Surówka z marchwi i jabłka,

-Napój owocowy.

( seler, gluten, ryby, jajka, mleko)

 

Galaretka z bitą śmietaną

(mleko)

 

Kuchnia zastrzega sobie możliwość zmian w jadłospisie

 

Jadłospisy szkolne układane są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do spożycia dzieciom w jednostkach oświatowych oraz wymagań jakie te środki muszą spełniać w ramach żywienia zbiorowego dzieci oraz na podstawie  wymagań IŻŻ. Kuchnia nadzorowana jest przez SANEPID.

 

 

Artykuły

Zapisy na obiady

Zapisy na obiady

 

Drodzy rodzice informujemy o możliwości zapisów dzieci na obiady szkolne. Zapisy przyjmowane będą w dniach 27.08 2020r., 28.08 2020r. oraz 31.08.2020r. w godzinach od 700do 1500 pod numerem telefonu 32 762 93 30.

Po zapisaniu dziecka, należy dostarczyć do szkoły i wrzucić do pojemnika w przedsionku szkoły wypełnioną umowę w dwóch egzemplarzach - druk umowy

Cena obiadu w roku szkolnym 2020/2021 wynosi 5,00 zł.

Przerwy obiadowe:

  • 1130 – 1150 grupa przedszkolna „A”

  • 1200 – 1220 grupa przedszkolna „B”

  • 12251245dzieci kończące lekcje w danym dniu

  • 1330 – 1350 pozostałe dzieci

 

Rezygnację z obiadów w przypadku nieobecności ucznia w szkole należy zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 9.00. Zgłoszeń należy dokonywać:

  • telefonicznie nr tel 32 762 93 30, 32 762 93 26

26
08.2020